• Biologická olympiáda

          • Dňa 25.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády v kategórii D. V teoreticko-praktickej časti, ktorá bola formou online testu, súťažili žiaci 6. a 7. ročníka. Výsledky sú nasledovné:

            1. miesto- Vierka Koščáková (VII.B)
            2. miesto- Lenka Laskovská (VI.B)
            3. miesto- Zdenka Briksiová (VII.B)

            Vierke a Lenke držíme palce v okresnom kole a veríme, že o rok sa stretneme opäť.

             

            Svoje „odsúťažené“ v biologickej olympiáde už má aj Kamila Lapšanská, ktorá v krajskom kole, v konkurencii 24 súťažiacich, obsadila krásne 7. miesto so stratou iba štyroch bodov na pódium.

            Kamilke ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme, aby sa naďalej tešila zo skúmania prírodných vied, rozvíjala svoj talent v bádaní a úspešne pokračovala v štúdiu na strednej škole.

             

            PaedDr. Zuzana Ferenčáková

          • Mágia literárneho a výtvarného umenia

          • Dňa 27.3.2024 žiakov tried 8.C a 9.C prekvapila milá návšteva. Uskutočnila sa beseda o fantasy knihe Zabudnutá legenda. Hosťami  boli mladé talentované študentky z Košíc  – autorka (Ann  J. West) Anna Kuchtová a ilustrátorka Martina Zeliňaková. Besedu viedli  žiačky  8.C triedy  I. Hutniková a P. Kubíková. Cieľom tejto besedy bolo dostať do povedomia tvorbu mladých začínajúcich umelcov a poukázať na to, že tak ako vo fantasy  literatúre tak aj v životoch nadaných, cieľavedomých žiakov a študentov  nič nie je nemožné. Ani napísať  a zilustrovať knihu v dospievajúcom veku, tak ako to dokázali naše študentky.  Naučili nás ako sa bežné problémy  dospievajúcich, dajú zmeniť na podnet k tvorbe.  Umenie je mágia ktorá sa skrýva v každom z nás.

          • Veľkonočné tvorivé dielne v 1. ročníku

          • Veľká noc je pred dverami. Piatok, dňa 22. marca 2024, sme sa rozhodli spríjemniť si Deň otvorených dverí tvorivými dielničkami. 

            Prváčikovia so svojou mamkou, ockom, starými či krstnými rodičmi vytvorili nádherné veľkonočné dekorácie. Nechýbala dobrá nálada a výborná atmosféra. Ďakujeme všetkým prítomným za skvelú účasť a prajeme Vám požehnané veľkonočné sviatky.

            Tr. učiteľky 1. ročníka

          • Biblická olympiáda - okresné kolo

          • 21.03.2024 sa v priestoroch ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku konalo okresné kolo Biblickej olympiády. Súťažilo sa v trojčlenných družstvách. Družstvo našej školy tvorili žiaci : T. Maitner 5.B, V.Sokáčová 6.A a J. Rušin 7.C. Z 9 zúčastnených škôl naši žiaci obsadili 3.miesto.                                                          Srdečne blahoželáme a ďakujeme za náročnú prípravu a reprezentáciu školy. Mgr. I. Hovancová

          • OKRESNÉ kolo GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

          • Dňa 12. marca 2024 sa konalo OKRESNÉ KOLO GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY, na ktorom našu školu reprezentovalo spolu 9 žiakov 5. – 9. ročníka. Žiaci súťažili v troch kategóriách a všetci boli úspěšnými riešiteľmi súťaže.

            Najväčšiu radosť nám urobil Maxim Poliakov, žiak  6. C triedy, ktorý obsadil 1. miesto v kategórii F a Paulínka Šolcová, žiačka 5.C triedy, ktorá sa v kategórii G umiestnila na 3. mieste. Maxim postupuje na krajské kolo súťaže, na ktorom mu držíme palce a prajeme veľa úspechov!

            Zároveň chceme poďakovať aj ostatným žiakom, ktorí boli sice úspěšní, ale nie medailoví. Všetci však venovali veľa času a úsilia pri príprave na túto náročnú súťaž. Boli to: Dávid Džadoň, Oliver Bielak, Oliver Šolc, Tomáš Janda, Dominik Pajonko, Viki Hamašová a Nina Soltysová.

            Ďakujeme

            Kabinet GEOgrafie

          • Oznam o platbe za ŠKD

          • Žiadame zákonných zástupcov detí, ktoré navštevujú školský klub uhradiť poplatok do 12.04.2024

            za mesiace: apríl, máj, jún – 45€,  na príjmový účet  ZŠ:

            UnicreditBank:

            Číslo účtu: SK 46 1111 0000 006619120011

            Variabilný symbol: dátum platby

            Konštantný symbol: 0558

            Poznámka/správa: meno, priezvisko a trieda dieťaťa

          • Zdravé zuby

          • V dňoch 12.03.-14.03.2024 sa uskutočnilo štvrté - záverečné stretnutie pod názvom "Výživa". Žiaci získali základ teórie o baktériách a ich metabolizácii cukrov. Na tomto stretnutí si experimentom s octom a vajíčkom  zopakovali teóriu - aký vplyv na stav zubnej skloviny má konzumácia sladených jedál a nápojov. Videli unikať vápnikové molekuly a postupné mäknutie až do zmiznutia škrupinky. Žiaci kládli veľmi zaujímavé otázky - na vysokej úrovni - diskutovali  o ich zážitkoch zo zubnej ambulancie a o návykoch stravovania.

             

            Mgr. B. Vosovičová

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Okresné kolo chemickej olympiády konalo 14. marca 2024 na ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku. Naši žiaci riešili náročné praktické úlohy v chemickom laboratóriu. Po zvládnutí praktickej časti nasledoval ešte test z teoretickej časti. Výsledkom je  výborné  1. miesto Tea Slovíka a 6. miesto  Lin Márie Fajčíkovej z 9.C. Obom srdečne blahoželáme a Teovi držíme palce na krajskom kole chemickej olympiády v Prešove.

          • Exkurzia v planetáriu - 4.A,B,C

          • 7.3.2024 žiaci 4. ročníka absolvovali exkurziu v Hvezdárni a planetáriu v Prešove. So záujmom počúvali prednášku a sledovali predvedený model Slnečnej sústavy. Názorne si pripomenuli dva pohyby, ktoré vykonáva planeta Zem. Film o jednotlivých planetách Slnečnej sústavy ich veľmi zaujal. Na výstave v priestoroch planetária si prezreli modely raketoplánov, povrch Mesiaca a ďalšie zaujímavosti. Pomocou špeciálneho projektora v projekčnom priestore im bola premietnutná zimná a letná hviezdna obloha. Žiaci pozorovali oblohu, spoznávali súhvezdia a sledovali východ a západ Slnka v zime a v lete. 

            Bezpečne sa vrátili späť plní zaujímavých a podnetných zážitkov.

            Vyučujúce 4. ročníka

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy udeľuje dňa 20.3.2024 (streda) riaditeľské voľno žiakom 5. – 8. ročníka z dôvodu

            celoslovenského Testovania T9.

            Vyučovanie na 1. stupni prebieha podľa rozvrhu. ŠKD je v prevádzke.

            Stravovanie v ŠJ je zabezpečené pre žiakov 1. stupňa a žiakov 9. ročníka.

             

            Mgr. Zlatica Scherfel M.A.

            riaditeľka školy

          • Hviezdoslavov Kubín 2024 - okresné kolo

          • Víťazi školského kola reprezentovali  našu školu na okresnom kole jubilejného 70. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Dňa 8. marca 2024 sa v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v interpretácii poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2024. Stretli sa v nej recitátori z celého okresu Kežmarok, ktorí si medzi sebou zmerali sily v prednese umeleckých textov. Konkurencia bola naozaj veľká. Porota mala neľahkú úlohu. Jej verdikt bol nasledovný:

            I. kategórii si krásne 2. miesta vybojovali šikovní recitátori, Rebeka Sokáčová /próza/ a Branko Taliga /poézia/ zo 4.A triedy.

            II. kategórii svoj talent predviedli žiačky Melinda Macková zo 6.C triedy a Ema Bizubová z 5.B triedy. Melinda Macková si v kategórii próza vyrecitovala skvelé 2. miesto a Ema Bizubová obsadila nádherné 3. miesto v kategórii poézia.

            Recitačnú III. kategóriu našu školu zastupovali Terézia Tribulová zo 7.C triedy /próza/ a Kristína Hanesová z 8.C triedy /poézia/. Naše skúsené recitátorky nás tiež veľmi potešili a dosiahli krásny úspech. Obe dievčatá získali vo svojich kategóriách vynikajúce 2. miesta.

            Našim šikovným recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy. Prajeme veľa šťastia v ďalších recitačných súťažiach!

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA SA USKUTOČNÍ V DŇOCH 08. a 09. APRÍLA 2024 V BUDOVE ŠKOLY.

            Dňa 04.3.2024 bude spustené prihlasovanie na zápis formou elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na stránke školy www.zsfiskk.edupage.org v hornej lište pod názvom Elektronická prihláška do 1. ročníka.

            Vytlačenú a podpísanú prihlášku (obidvomi zákonnými zástupcami) prineste na zápis spolu s písomným vyhlásením zákonného zástupcu.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak

            • zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Túto skutočnosť je možné preukázať písomným vyhlásením.

            Pisomne_vyhlasenie_c._1-_Pisomne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf

            • sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku a rozhodnutie o prijatí resp. neprijatí dieťaťa podpisuje iba jeden zákonný zástupca a túto skutočnosť potvrdia  v písomnom vyhlásení.

            Pisomne_vyhlasenie_c._2-_Pisomne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf

             

            Mgr. Zlatica Scherfel, M.A.

            riaditeľka školy

          • Deň otvorených dverí na Fišerke

          • Dňa 22.3.2024 Vás srdečne pozývame na Deň otvorených dverí na našej škole. Máte možnosť spoznať priestory školy, navštíviť odborné učebne, oboznámiť sa s organizáciou školy, jej smerovaním a úspechmi.

            Tešíme sa na stretnutie.

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského

          • Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského, 29. ročník recitačnej súťaže slovenských povestí.

            Okresné kolo tejto nádhernej súťaže sa konalo dňa 22. 02. 2024 v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku. Svoj recitačný talent predviedli desiatky detí z jedenástich škôl v okrese Kežmarok. Našu školu reprezentovali traja recitátori: Katka Vančová z 3.A, Branko Taliga zo 4.A a Terezka Tribulová zo 7.C. Všetci traja súťažiaci získali cenné diplomy s nádherným tretím miestom. Recitátorom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa ďalších úspechov!

          • SÚŤAŽ, SÚŤAŽ, SÚŤAŽ

          •  

            Používaš na angličtine Wocabee?

            Ak áno, máme pre Teba skvelú správu -  vyhlasujeme školskú súťaž vo Wocabee!

            V termíne od 23.02.2024 do 31.05.2024 sa automaticky každý z Vás zapája do súťaže tým, že bude zbierať wocapointy z balíkov, ktoré Vám učitelia ANJ zverejnia vo Vašej skupine.

            Všetky doposiaľ získané wocapointy Vám budú vynulované, aby ste mali všetci rovnakú šancu vyhrať.

            Víťazi budú tí z Vás, ktorí získajú v školskom rebríčku najviac bodov.

            Uč sa, vyslovuj, prekladaj a môžeš vyhrať hodnotné ceny! 😉

            Do zwocabenia, kamaráti!

            PK ANJ